Składniki

Indyk

  • Mięso pochodzi od indyków z wolnego chowu.
  • Stanowi czyste mięso drobiowe bez pierza, łap i podrobów.
  • Jest wolne od hormonów i antybiotyków.
  • Niczym nie różni się od tego, które trafia na nasze stoły.
  • To źródło białek i naturalnych substancji odżywczych dla skóry i sierści.
  • Jedno ze źródeł kwasów tłuszczowych Omega-6.
  • Tłuszcz zawarty w mięsie indyka jest łatwiej przyswajalny.
  • Spośród wszystkich gatunków drobiu to właśnie indyk zawiera najwięcej cennych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (PUFA).
  • Zaletą tego mięsa jest niska zawartość tłuszczu przy dużej zawartości białka. Mięso z piersi indyczej zawiera 24% białka, zaś mięso z udźca – 21%. Wartość odżywcza białek mięsa indyczego jest oceniana wyżej niż białek mięsa wołowego ze względu na mniejszą zawartość niepełnowartościowego kolagenu.
  • Zawiera witamin z grupy B, w szczególności B12, kwas foliowy i niacynę. W mięsie indyka znajdziemy też potas, cynk, magnez i żelazo.

sk-losos

Łosoś

  • Pochodzi z czystych wód północnego Atlantyku.
  • Mięso niczym nie różni się od tego, które trafia na nasze stoły.
  • Używamy go dla zoptymalizowania korzyści zdrowotnych.
  • Zawiera dużą ilość kwasów Omega-3, zwłaszcza DHA i EPA potrzebnych dla prawidłowego funkcjonowania układu sercowo-naczyniowego, mózgu oraz wzroku. Zawiera także kwasy Omega 6, które zapobiegają zakażeniom i przyspieszają gojenie ran.
  • Chroni przed chorobami serca, łagodzi bóle stawów. Korzystnie wpływają na rozwój aparatu ruchu oraz pracę mózgu.
  • Zawiera witaminy z grupy B, które odpowiadają m.in. za prawidłowe funkcjonowanie narządu wzroku, układu nerwowego i serca (B1), wygląd skóry (B2), metabolizm białek i węglowodanów (B6), chroni przed anemią (B12).
  • Zawiera witaminy z grupy A i E.
  • Zawiera witaminę D, wapń i fosfor.
  • Stanowi bogaty w białko, hypoalergiczny posiłek.
  • Doskonałe źródło minerałów – wapnia, żelaza, magnezu, potasu, sodu.

jagniecina

Jagnięcina

  • Jest czysta i naturalna jak jagnięcina, którą kupujesz dla swojej rodziny w sklepie.
  • Pochodzi od owiec wypasanych na nie nawożonych pastwiskach.
  • Nie zawiera antybiotyków i hormonów.
  • Doskonałe źródło witamin A, B1, B2, B6, C, E.

sk-pstrag

Pstrąg

  • Jest źródłem łatwo przyswajalnego białka. Białko ryb pstrąga bogate jest w aminokwasy egzogenne i ma bardzo wysoką wartość odżywczą. Niewielka ilość tkanki łącznej w rybach podwyższa strawność i przyswajalność tego białka w organizmie, która wynosi 97%. (Przyswajalność białka pochodzącego z mięsa wynosi 70-80%).
  • Zawiera dużą dawkę cennych kwasów tłuszczowych OMEGA 3, które wpływają korzystnie na układ krążenia a także odgrywają ważną rolę jako składnik budowy błon komórkowych, między innymi w układzie nerwowym oka.
  • Zawiera niewielką ilość tłuszczu, jest więc niskokaloryczny.
  • Zapobiega anemii. Przyczynia się do tego bogactwo witamin i minerałów zawartych w mięsie ryb: witaminy A i D, B1, B2, B6, B12 oraz PP, żelazo, fosfor, selen, magnez, wapń i jod.

sk-kaczka1

Kaczka

  • Mięso z kaczki jest wysoko-strawnym źródłem białka o dobrej przyswajalności, idealnie sprawdza się w żywieniu psów z dermatologicznymi i gastrycznymi objawami alergii lub nietolerancji pokarmowej.
  • Zwiera dużą dawkę witaminy B2, czyli ryboflawinę. Witamina ta chroni przed zaćmą.
  • Doskonałe źródło składników mineralnych-żelaza, potasu, cynku . żelazo-transportuje tlen w organiźmie, potas-usuwa nadmiar wody i sodu z organizmu, cynk- uczestniczy w tworzeniu czerwonych krwinek.

sk-warzywa

Warzywa i Owoce

  • Groszek, słodkie ziemniaki (batata), ziemniaki.
  • Soczewica i zioła, marchew, pomidor, szpinak, żurawina.
  • Bogate źródło beta karotenu, witaminy A, fosforu, potasu.

ziemniak sk-weglowodany

Węglowodany

Źródłem węglowodanów w karmie jest niełuskany ryż, ryż brązowy, niełuskany owies, jęczmień, ziemniaki, słodkie ziemniaki

Zawarte w karmie składniki wykazują niski IG (INDEKS GLIKEMICZNY). Zboża o niski IG są trawione przez psa dłużej, sytość po posiłku jest także dłuższa, a wzrost poziomu cukru we krwi jest mniejszy i trwa dłużej.

Zboża o wysokim IG (INDEKSIE GLIKEMICZNYM) powodują szybki wzrost poziomu cukru we krwi, a to sprzyja chorobie otyłości i cukrzycy.


sk-tluszcze

Tłuszcze

Do produkcji karmy użyte są tylko tłuszcze zwierzęce:

  • Tłuszcz z indyka.
  • Tłuszcz z jagnięciny.
  • Olej z łososia.

sk-witaminy

Witaminy i Minerały

W karmie GreenDog nie znajdziecie żadnych syntetycznych witamin i minerałów.

Cennym źródłem witamin i minerałów są w karmie wszystkie składniki użyte do produkcji karmy.


box1

Naturalna ochrona

Naturalna ochrona – przed pasożytami, pchłami i kleszczami

Więcej

holistic

Co to jest karma holistyczna

Zdrowe, naturalne jedzenie dla Twojego psa

Więcej

produkty-s

Produkty GreenDog

Poznaj naszą ofertę

Więcej